Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

23anne-master768

„Анн от фермата „Грийн Гейбълс“ с адаптация по „Нетфликс“ 

Продукцията на драматичен телевизионен сериал, който ще е най-новата адаптация на вечния детски роман „Анн от фермата „Грийн Гейбълс“, ще започне следващия месец в Канада. Това съобщиха в понеделник от „Нетфликс“.

Сериалът „Анн“ ще бъде доста по-различна адаптация в сравнение с която и да е от предишните версии, базирани на романа на канадската авторка Луси Монтгомъри от 1908 г. Минисериалът, който ще се състои от осем епизода, е със сценарист канадската авторка Мойра Уоли-Бекет, сред чиито признания е и награда „Еми“ за работата ѝ по „В обувките на Сатаната“.

Книгата разказва историята на сирачето Анн Шърли – дете с живо въображение, силен характер и любящо сърце, което храбро си проправя път в живота. Историята на момиченцето е била адаптирана няколко пъти в рамките на миналия век, като първата адаптация е ням филм от 1919 г. След него идват няколко други, които се базират върху следващите книги от поредицата.

Елизабет Брадли, която е вицепрезидент на „Нетфликс“, се изказва хвалебствено за предстоящия сериал, като казва, че „Анн Шърли е един от най-великите и обичани подаръци, които Канада е дала на света.“

 

Източник: TNYT

Снимка: PBS

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори