Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Банкси

Банкси предлага помощ на библиотеките в БристолПрочутият художник на графити Банкси е предложи своята помощ за застрашената библиотечна система в родния си Бристъл.

Кметът на града Марвин Рийс разкри, че уличният артист се е свързал с него с желанието да помогне на 27-те библиотеки в Бристъл да продължат дейността си.

Изненадващото разкритие дойде, след като на публична среща по темата бе зададен въпросът дали са верни „слуховете, че филантроп е пожелал да помогне на библиотеките в Бристъл“.

„Една много известна личност от града ни писа и се поинтересува от същността на проблема, както и от каква подкрепа имаме нужда, за да се справим с него. Този човек беше Банкси.

Той изяви желание да помогне и ще видим какво ще последва. Не сме подписвали нищо, просто имахме разговор“, сподели Марвин Рийс.

Кметът добави, че ще се свърже с различни обществени групи и членове на градския съвет, за да „трансформират и модернизират“ библиотечната система. Той заяви също, че е отворен за всякакви идеи как да се осигурят средства за обезпечаването й.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори