Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

барнс енд нобъл

„Барнс енд Нобъл“ отварят „електронно ориентирана книжарница“ 

Главният изпълнителен директор на „Барнс енд Нобъл“ Рон Боар разкри, че компанията планира отварянето на прототип на „електронно ориентирана книжарница“. Идеята на проекта е в търговските обекти на „Барнс енд Нобъл“ да се интегрира технология за предаване на информация по безжични устройства, която да позволява на посетителите в книжарницата да разглеждат книги и да свалят откъси от книги на електроните си четци „Нуук” чрез доближаване на устройството си до чип, вграден в книгите или в рафтовете.

Боар не издаде къде ще се намира бъдещата книжарница, нито кога точно ще отвори врати, но сподели, че „едно от предизвикателствата на този магазин ще бъде възможността за работа с дигитално съдържание. Мисля, че докато не си напълно свързан – мобилно, настолно и физически, не можеш да изпиташ цялостно преживяване. Това е нашата цел – да предоставим завършено преживяване при покупката на книги“.

Думите на Боар навеждат на мисълта за прилики с книжарницата, която „Амазон“ отвори миналата година в Сиатъл. Изпълнителният директор не потвърди подобни твърдения, но коментира: „Няма да споделя точните характеристики на предстоящия обект, само ще кажа, че планираме той да отвори врати през календарната 2016 г. и че ще бъде различен от традиционните книжарници на „Барнс енд Нобъл“.

Източник: The Digital ReaderВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори