Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

c31dcb-20160817-libraryolympics1

Библиотечна Олимпиада! 

Най-бързите, най-будните и най-начетените библиотекари от университета „Дейтън“ това лято се събраха за епично състезание: „Библиотечна Олимпиада“.

Там няма нито греда, нито 50 метра бътерфлай – не. Там има книги. Много, много книги.

„Имахме куп събития, всяко от което изискваше някакъв вид физическа дейност и, разбира се, известна доза мислене“ – споделя Кейти Кели, библиотекар в университета.

Това е второто издание на „Библиотечна Олимпиада“ и в нея се включват събития като „Хвърли журнал“ (запращане на журнали за рециклиране към някаква мишена), „Скоростно сортиране“ (участниците подреждат книги върху количка, колкото е възможно по-бързо, като спазват правилния за това ред (реда на Библиотеката на Конгреса)) и „Състезание с колички“.

„Състезанието с колички е най-вълнуващото от всички, казва Кели. Ако някога сте пробвали да бутате количка за книги, ще знаете, че тя е със свое собствено мнение и се управлява много трудно, а още повече – когато тичате след нея по павета.“

Около 30 библиотекари тестваха издръжливостта си по време на събитието, но имаше само един отбор победител – този на Кели.

„Да, спечелихме златните медали и за всеки участник имаше здравословно барче – за лека и  освежаваща закуска.“

Въпреки че Кели няма апетит за участие в истинските Олимпийски игри, тя каза, че би се състезавала в отбора по плажен волейбол.

„Но бих била облечена в библиотекарска жилетка, когато играя.“

 

Източник: MPRNewsВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори