Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

debut

Британски психолог с „приковаващ“ литературен дебютИздателство Faber се е преборило за правата на „мрачен и завладяващ“ литературен дебют, който изследва сложните отношения между пациент и терапевт.

„A Good Enough Mother“ на клиничния психолог Бев Томас проучва също отговорностите и ограниченията на майчинството.

Историята в романа ни среща с Рут Хартланд, която е директор на терапевтично отделение в Лондон. Тя се радва на голямо уважение в професионалната сфера, но в личния й живот нещата изобщо не са розови – нейният 17-годишен син Том е изчезнал и от него няма никакви следи повече от 2 години.

Когато при нея е пратен емоционално неуравновесен пациент – който поразително й напомня на нейния син, скръбта и вината излагат на риск работата й и отприщват събития, които водят до ужасяващ финал.

„Рядко е да попаднеш на роман, който е написан толкова качествено и същевременно има потенциал да достигне до широка публика: едновременно приковаваща семейна драма и психологически трилър“, споделя изпълнителният директор на Faber Стивън Пейдж.

Бев Томас е клиничен психолог с 25-годишен опит зад гърба си. Нейният литературен дебют „A Good Enough Mother“ ще бъде издаден през 2019 г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори