Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

begbede

Вече и официално – Бегбеде идва на фестивала CineLibri 

Предположенията се оказаха верни. Фредерик Бегбеде пристига у нас като специален гост на кино-литературния фестивал CineLibri, който ще се проведе между 5 и 16 октомври в София, Пловдив, Варна, Враца, Видин, Търговище, Ловеч и Сливен.

Скандалният френски писател, режисьор и литературен критик ще открие събитието, като представи лично новия си филм „Идеалът“ –  екранизация на романа „Помощ, простете”.

По време на официалното откриване Фредерик Бегбеде ще бъде удостоен с първата почетна статуетка CineLibri, дело на скулптора Павел Божерянов по дизайн на художника Стефан Касъров.

Специална част от церемонията по откриването ще е и забележителният мултимедиен пърформанс „Humming“ (мултимедия: Elektrick.me; звукова среда: Genda) с участието на Стела Томова и Филип Миланов.

Освен Бегбеде в списъка със звездните гости присъстват имената на Иржи Менцел – живата легенда на чешката кинематография, и Арнон Грюнберг – едно от най-провокативните пера на съвременната холандска проза. Те ще открият прожекциите на екранизациите „Обслужвал съм английския крал” и „Тирза”, отличени с редица международни награди.

Специален гост на CineLibri ще бъде и Катрин Бернщайн, съсценарист и режисьор на документалния филм „Книжарят”, вдъхновен от личността на големия френски писател Ромен Гари.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори