Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Владимир Зарев

Владимир Зарев с нов роман „Чудовището“Новият роман на Владимир Зарев „Чудовището“ излиза под знака на издателство Хермес на 14 май – 4 години след последната книга на големия български писател „Орлов мост“. Това е едно от основните събития в Дните на българската книга – кампания на издателството, която обхваща периода между 11 и 24 май всяка година.

За Владимир Зарев предстоящото излизане на новия му роман е събитие, което предизвиква у него силно вълнение.

Той сподели, че за него книгите са като деца на писателя. Той ги обича еднакво, но и различно. Всяка нова книга е новото дете, което му е най-близко.

„Много се вълнувам и зная какво ще направя, когато излезе „Чудовището“ – по традиция ще облека бяла риза, ще прегърна романа и ще почета.“, казва писателят.

Владимир Зарев е автор, който има особено висок принос към българската литературна традиция. Трилогията му „Битието“, „Изходът“ и „Законът“ е обемна сага за рода Вълчеви, позната и от телевизионния сериал „Дървото на живота“. Романът му „Разруха“ е обявен от германската литературна критика за „най-доброто, написано  за прелома в Европа от 1989 г.“Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори