Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

winnie

В Лондон откриват голяма изложба, посветена на Мечо ПухГоляма изложба, посветена на Мечо Пух, ще бъде открита този уикенд в Лондон, за да вдъхнови децата „да пишат свои собствени истории или да рисуват“.

Оригиналните рисунки от „Мечо Пух“ ще бъдат показани за първи път в музея V&A. Предвидена е и секция „Изкуството на разказа“, която е посветена на „вълнуващото взаимодействие между текст и образ“.

Експозицията „Winnie-the-Pooh: Exploring a Classic“, която ще бъде открита на 9 декември, предлага и поглед към въображаемия свят на А. А. Милн и илюстратора Ърнест Шепард.

winnie2

Кураторът Ема Лоус споделя, че изложбата, която включва интерактивни елементи и аудио, е замислена като „вдъхновяващо място“ за младите хора.

Тя обърна специално внимание и на „дарбата на Ърнест Шепард да разказва истории чрез картинки… начина, по който той разяснява текста иронично, умението му да нарисува герой само с няколко линии“.

Експозицията включва 230 творби от 1920 г. до днес – оригинални илюстрации, ръкописи, коректури, ранни издания, писма, фотографии, комикси и много други.

winnie3Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори