Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Лара Прескът

Дебют за два милиона долараДебютираща американска писателка си осигури 2 милиона долара авансово за своя „сензационен“ исторически роман.

Миналия месец Лара Прескът се е подготвяла да завърши 3-годишната си аспирантура по творческо писане в Университета в Тексас.

2 седмици по-късно тя може да се похвали със 7-цифрени договори, след като издателства от двете страни на Атлантика се бориха да се докопат до правата за нейния дебют.

Книгата “We Were Never Here” е посветена на създаването и публикуването на прочутия роман „Доктор Живаго“.

Действието в творбата на Борис Пастернак се развива в периода между Руската революция от 1905 г. и Втората световна война.

След като Русия забранява публикуването на романа, тъй като е определен като антисъветски, той е преведен на италиански и издаден през 1957 г.

ЦРУ бързо осъзнава, че книгата предоставя чудесна възможност да смути руското правителство, и подготвя руско издание на „Доктор Живаго“, което да бъде дистрибутирано по време на Международното изложение в Брюксел през 1958 г. Същата година Пастернак е удостоен с Нобеловата награда за литература.

Книгата на Лара Прескът разказва историята на написването и издаването на легендарната творба чрез гласовете на замесените – състуденти на Пастернак, неговата любовница и муза Олга Ивинская, както и бивши шпиони, които са свързани с нелегалното завръщане на книгата в Русия.

“We Were Never Here” се очаква да се появи на пазара през пролетта на 2020 г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори