Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Дейвид Боуи

Дейвид Боуи – на сцената и извън неяЗавещанието на британската поп звезда Дейвид Боуи ще блести на страниците на предстоящата книга със снимки на фотографа Денис О’Реган, озаглавена „Ricochet: David Bowie 1983”.

Лимитираното издание ще покаже стотици непубликувани досега фотографии, които улавят легендарния музикант по време на иконичното турне от 1983 г. “Serious Moonlight”, посветено на албума “Let’s dance”.

О’Реган е познавал Боуи много добре и е бил близо до него по време на деветте месеца, през които талантливият творец изнася около 100 концерта в 15 държави.

Това е и най-дългото и най-успешно негово турне дотогава, а близостта между Боуи и О’Реган може да бъде усетена в кадрите от този период.

david2

Предстоящата книга привлича интереса и с текста, който придружава снимките, тъй като фотографът е свидетел на трансформацията на певеца на сцената и извън нея.

„Той беше много, много щастлив. Боуи започне да излиза на сцени пред 10 хиляди души, след това стигна до 50-60 хиляди и се превърне в суперзвезда. Той наистина се наслаждаваше да пее пред толкова много хора”, споделя О’Реган.

„Всичко се нареждаше прекрасно за него, ревютата бяха изключителни, албумът се радваше на невероятен успех и той беше един много щастлив човек”, спомня си фотографът.

Феновете на Дейвид Боуи ще могат да се насладят и на ръчно написани текстове, билети, сетлисти и много други изненади, които ще бъдат включени в изданието.

Луксозната книга „Ricochet: David Bowie 1983” ще се появи на пазара през май догодина, а цената й ще бъде около 4 хиляди долара.

david3Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори