Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Джеймс Патерсън

Джеймс Патерсън продължава да е най-търсеният автор в АнглияДокато читателите в Лондон и в северната част на Англия не могат да се наситят на изпълнени с насилие истории, четящите на юг и на изток предпочитат тръпките от романтичните романи.

Според отчета на Public Lending Right трилърите – особено тези на Джеймс Патерсън, продължават да са най-заеманите книги от библиотеки във Великобритания.

Известният американски писател, който публикува няколко заглавия годишно, за 11-а поредна година е най-предпочитаният автор от британците.

Джеймс Патерсън, към книгите на когото е посегнато 22 милиона пъти от 2007 г. насам, сподели, че е щастлив, че запазва короната си и изрази подкрепата си към библиотеките:

„Твърдо вярвам, че по-добрите читатели се превръщат в по-добри мислители. Библиотеките са интегрална част от всяко общество, тъй като подпомагат да се разпространи радостта от четенето“, заяви авторът, чийто най-популярен роман тази година – “Bullseye“, е заел деветото място в класацията за най-заемани книги.

Челната десетка е съставена само от трилъри, като на първо място е „Момичето от влака“ на Паула Хоукинс, която оглавява списъка за втора поредна година.

Джеймс Патерсън дарява 2 млн. долара на училищни библиотеки

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори