Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Джеймс Патерсън

Джеймс Патерсън работи по най-важния си проект досегаДжеймс Патерсън стартира нова детска серия за момиче гений, кръстено Макс Айнщайн.

Един от най-скъпоплатените писатели в света обединява сили с Albert Einstein Archives в Еврейския университет в Йерусалим за поредицата, която ще проследява приключенията на Макс и група деца, които решават проблеми, използвайки своите НТИМ (научни, технологични, инженерни и математически) умения

„Тези книги са най-важната работа в живота ми. Те са достъпен и забавен начин да потопят деца – особено момичета, които често са разубеждавани да преследват своя интерес в науката – в едно приключение, което обхваща наука, технологии и история.

Макс е модерна героиня и за мен е чест, че бях избран от Albert Einstein Archives да разкажа нейната история на младите читатели по света“, споделя Джеймс Патерсън.

Първата книга „Max Einstein: The Genius Experiment“ ще бъде издадена през октомври, а втората – година по-късно.

„Въоръжен единствено с молив и хартия, Айнщайн променя света завинаги. Неговият истински гений се крие в необузданото любопитство към Вселената около него, както и в загрижеността и съпричастността му към всички нейни обитатели“, споделя д-р Рони Грош, куратор на Albert Einstein Archives в Еврейския университет в Йерусалим.

Джеймс Патерсън дарява 2 млн. долара на училищни библиотекиВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори