Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Джордж Клуни

Джордж Клуни се заема с екранизацията на „Параграф 22”Вече близо две десетилетия холивудската звезда Джордж Клуни не се е появявал в телевизионни продукции за сметка на киното, където работи активно пред и зад камерата.

Изглежда, че скоро обаче той ще направи своето завръщане, тъй като ще режисира телевизионната адаптация на едно от знаковите литературни произведения на миналия век – „Параграф 22”.

Актьорът ще се превъплъти и в ролята на полковник Каткарт – командира на главния герой Джон Йосарян.

Работата по шестте серии ще започне в началото на 2018 г. Все още не е ясно коя телевизионна компания ще ги излъчва, но след като Джордж Клуни вече е на борда, едва ли тази неяснота ще продължи още дълго.

Действието в „Параграф 22” се развива по време на Втората световна война, като събитията са разказани от различни герои и от различна гледна точка. Книгата е преди всичко критика на бюрократичната система, която често ни тласка в коридорите на абсурда.

Създаденото от Джоузеф Хелър понятие „параграф 22” означава пapaдoĸc в зaĸoнa, пpaвилaтa или дeйcтвитeлнocттa, ĸoйтo пpaви чoвeĸa жepтвa нa coбcтвeнитe мy дeйcтвия, нeзaвиcимo ĸaĸви ca тe.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори