Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Властелинът на пръстените

Задава се сериал по „Властелинът на пръстените”Миналата седмица стана ясно, че от електронния гигант Amazon са водили разговори с Tolkien estate (организация, която се грижи за правата на творбите на Дж. Р. Р. Толкин) за създаването на сериал по „Властелинът на пръстените”.

Вече и официално бе обявено, че Amazon са придобили световните телевизионни права за бъдещата творба, която ще се състои от няколко сезона.

„Властелинът на пръстените” е културен феномен, който е пленил въображението на поколения фенове чрез литературата и големия екран. За нас е чест да работим с Tolkien estate, HarperCollins and New Line по този телевизионен проект и сме развълнувани да пренесем феновете на „Властелинът на пръстените” на епично пътешествие в Средната земя”, коментират от екипа на Amazon.

„За нас е удоволствие, че Amazon, със своята дългогодишна отдаденост към литературата, е дом на първия подобен проект по „Властелинът на пръстените”, заяви Мат Галсър, който е представител на Tolkien estate и HarperCollins.

Сериалът ще представи нови сюжетни линии, чието действие ще се развива преди събитията в „Задругата на пръстена”.

Поредицата „Властелинът на пръстените” за големия екран е генерирала около 6 милиарда долара приходи в световен мащаб, като филмите от нея са отличени със 17 награди „Оскар” (включително за най-добър филм).Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори