Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

моята любима книга

Започна конкурсът „Моята любима книга-2015”Започна националният конкурс „Моята любима книга – 2015 г.”!

От днес, 29 февруари, българските читатели могат да гласуват за своята любима книга, издадена за пръв път на български език през 2015 г.

Гласуването се провежда на онлайн платформата „Всичко за книгите“ (http://vsichkozaknigite.bg) и ще продължи от 29 февруари до 17 април. Организаторите са предвидили примамливи награди за читателите, а един късметлия от всички гласували ще получи ваучер за книги на стойност 200 лв.

Конкурсът ще се проведе на два етапа. Първият етап ще се състои от 29.02.2016 г. до 08.04.2016 г. и ще позволи на ентусиазираните читатели да изберат своите любими книги в шест категории: „Съвременна художествена проза и поезия“, „Трилъри и криминална литература“, „Фантастка, фентъзи и хорър“, „Дамски романи“, „Исторически романи“ и „Нехудожествена литература“. Вторият етап ще се проведе от 11.04.2016 г. до 17.04.2016 г. и в него 3 заглавия финалисти от всеки жанр ще се борят за титлата „Любима книга на България”.

За първи път се провежда конкурс, посветен на литературата, който обръща внимание на новите заглавия на българския книжен пазар. В края на надпреварата почетното жури, читателите, ще избере любимата книга на българите, но не измежду всичко прочетено досега, а само сред издадените за първи път заглавия през 2015 г.

Дали тя ще е една от най-продаваните, или една от най-коментираните, в какъв жанр, на каква тема и от кой автор предстои да разберем. Но дотогава едно е сигурно – конкурсът „Моята любима книга – 2015 г.” е зареден с много любов към четенето, ще привлече вниманието към новите книги и ще даде възможност на вас, читателите, да подкрепите своите фаворити.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори