Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Стивън Кинг

Идрис Елба и Матю Макконъхи с главни роли в адаптацията на „Тъмната кула“Стивън Кинг може да се похвали със значителен брой телевизионни и филмови адаптации на свои книги, но никой не се беше осмелявал да посегне към неговото „велико дело“, както той сам определя поредицата си „Тъмната кула“ (изд. „Плеяда“) – поне до този момент.

Вече са предприети първите стъпки по филмовата адаптация на „Тъмната кула“ и актьорите в главните роли вече са известни – Идрис Елба и Матю Макконъхи.

5

Поредицата „Тъмната кула“ на Стивън Кинг съчетава уникална палитра от жанрове, най-отличителните от които са уестърн и фентъзи. Историята проследява приключенията на самотния стрелец Роланд, който пътува към Тъмната кула, докато преследва мистериозен престъпник, познат като Човека в черно. Във филмовата адаптация Елба ще играе ролята на Роланд, а Макконъхи – на Човека в черно. Първия разказ за Тъмната кула Кинг пише още през 1978 г., по-късно, през 1982 г., разказът става част от първия роман на поредицата „Тъмната кула: Стрелецът“. Оттогава Кинг издава още седем книги в серията. Слухове за филмиране на поредицата се разискват от 2010 г. насам, а Хавиер Бардем и Ръсел Кроу бяха спрягани за ролята на Роланд Стрелеца.

Дълго отлаганият проект най-после е в ход. Самият Стивън Кинг, както и двамата актьори Елба и Макконъхи, потвърдиха новината за филма в социалните мрежи.

Източник: The Reading RoomВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори