Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Кадзуо Ишигуро

Кадзуо Ишигуро бе отличен с Нобелова награда за литератураАнглийският писател от японски произход Кадзуо Ишигуро бе отличен с Нобеловата награда за литература за 2017 г.

Той е удостоен с престижния приз заради това, че „в своите романи, които притежават  невероятна емоционална сила, е разкрил бездната под нашето илюзорно чувство за връзка със света”.

Кадзуо Ишигуро е роден на 8 ноември 1954 г. в Нагасаки, Япония. От 1960 г. семейството му се преселва да живее в Лондон.

През 1978 г. завършва „Английска филология” и „Философия” в университета на Кент. През 1980 г. защитава докторска дисертация в университета на Източна Англия върху творчеството на Малкъм Бредбъри.

Автор e на шест романа, сред които „Остатъкът от деня“, спечелил наградата „Букър“ и превърнал се в международна сензация.

През 1995 г. кралицата го награждава с Ордена на Британската империя за особени заслуги към английската литература, а френското правителство го прави Кавалер на Ордена за изкуство и литература през 1998 г.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори