Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

книжарници

Китай инвестира милиони за запазване на книжарницитеКитай инвестира 7,5 милиона долара, за да запази физическите книжарници в Пекин, тъй като цифровите технологии навлизат все по-масово в страната.

Управляващите са увеличили инвестицията от 2,63 милиона долара през 2016 г. до 7,5 милиона долара в годишния си бюджет. Целта е да помогнат в плащането на поне 40% от наемите и подобренията в книжарниците.

Този ход трябва да насърчи и откриването на още 700 обекта в следващите три години, пише Times.

Ако това се случи, общият брой на книжарниците в китайската столица ще достигне 1700, които трябва да обслужат 22 милиона жители.

„Физическите книжарници са важна част в културната инфраструктура на града. Те носят спомените от миналото, формират културното наследство на Пекин и се отразяват на културната среда в града“, коментира Джанг Су, зам.-директор на Дирекцията за печатни издания, радио, филми и телевизия в китайската столица.

Много от книжарниците в града затвориха врати през последното десетилетие, след като голяма част от потребителите се насочиха към електронните книги.

„Не можем да разчитаме, че пазарът ще облекчи трудностите за физическите книжарници, затова правителствената подкрепа е абсолютно необходима“, категоричен е Джанг Су.

Роботи заместват хората в книжарници в Китай

Китай планира библиотека на бъдещетоВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори