Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

rent

Книги под наемБиблиотеки във Фултън Каунти в американския щат Джорджия обмислят сериозно идеята да стартират програма, благодарение на която редовните клиенти ще могат да вземат под наем определени книги.

Всъщност някои библиотеки използват подобни системи от повече от 50 години, но с излизането на скандалната книга на Майкъл Улф “Fire and Fury: Inside the Trump White House“ тази идея става все по-съблазнителна.

Изданието, посветено на Доналд Тръмп и Белия дом, предизвика огромен интерес по целия свят и библиотеките усетиха бързо ефекта от това.

Затова библиотекарите предлагат да се въведе система, която да им позволи да притежават повече екземпляри от определени книги, без да харчат прекалено много пари за това.

Подобна система би била от полза, когато става дума за нови издания, към които има повишен интерес. Идеята е, когато интересът към тях спадне, библиотеките да не останат с множество копия от дадено заглавие, ами да ги продават на книжарници или да ги дават като дарение.

Да, при този процес „наемателят“ на книгата ще трябва да плати известна цена, за да разполага с някой нов бестселър, но пък това ще подпомогне бюджетите на библиотеките.

Лорън Гроф се пошегува с книгата за Доналд ТръмпВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори