Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Кадзуо Ишигуро

Купиха телевизионните права за роман на Кадзуо ИшигуроСлед като английският писател от японски произход Кадзуо Ишигуро бе отличен с Нобеловата награда за литература за 2017 г., една от неговите книги ще бъде превърната в сериал.

Caryn Mandabach Productions – компанията, която стои зад криминалната драма “Peaky blinders”, е купила телевизионните права за „Когато бяхме сираци“.

В този свой роман Ишигуро се връща към постоянния си мотив – връзката с Изтока. Героят му е роден в Шанхай, но след като родителите му са отвлечени, той е изпратен в Англия.

Там получава образование и се превръща в най-известния частен детектив в страната. Едно неразгадано злодеяние обаче не му дава покой – мистериозното изчезване на неговите родители.

Между Шанхай и Лондон героят търси истината за миналото, за да открие след куп разочарования и прозрения, че чувството за мисия е дар за малцина.

Въпреки че Ишигуро неведнъж е казвал, че „Когато бяхме сираци“ не е най-добрата му книга, той е обнадежден за предстоящата телевизионна продукция:

„Телевизията се превърна в толкова вълнуващо средство за разказване на истории и не мога да опиша колко се вълнувам, че компанията, която създаде „Peaky blinders“, работи по моя детективски роман“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори