Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Лимитиран тираж на „И страж да бди на пост“ Харпър Ли

Лимитиран тираж на „И страж да бди на пост“Романът „И страж да бди на пост“ на Харпър Ли (изд. „Бард“) е една от най-обсъжданите книги на годината. За първите два месеца от публикуването й през юли са продадени над 2 милиона бройки.

От „Харпър Колинс“ – издателството, което представлява г-жа Ли, съобщиха, че по книжарниците вече може да се намери и лимитирано луксозно издание на „И страж да бди на пост“, подписано лично от авторката. Една бройка от книгата струва 1 500 долара. Лимитираният тираж на романа е само 500 копия, които са подвързани с кожа, позлатена по ръбове, а всяка бройка е поставена в облицована с кадифе кутия.

Представител на издателството сподели, че подписването на всички книги е отнело няколко месеца на 89-годишната Харпър Ли.

Месеци преди издаването на романа „И страж да бди на пост“ предизвика множество дискусии, породени от неочакваното решение за публикуване на друга книга от Харпър Ли – нещо, което самата писателка се бе зарекла да не прави. Внезапното намиране на ръкописа също предизвика въпроси и дебати.

Въпреки диспутите „И страж да бди на пост“ е една от най-продаваните книги за 2015 г. С отпечатването на лимитирания тираж издателите й отново предизвикват вниманието на публиката. Подписано първо издание на „Да убиеш присмехулник“ в добро състояние може да достигне цена от 20 000 долара. А лимитираният тираж от 500 бройки на „И страж да бди на пост“ ще бъде разграбен бързо от книжните колекционери, споделят експертите в антикварната книготърговия.

Можете да видите мнението на литературния критик Владимир Трендафилов за „И страж да бди на пост“ на http://vsichkozaknigite.bg/?p=654.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори