Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Лорън Гроф

Лорън Гроф се пошегува с книгата за Доналд ТръмпПисателката Лорън Гроф коментира приликата в заглавията на своя нашумял роман „Орисници и фурии“ (“Fates and furies”) и на скандалната книга “Fire and Fury: Inside the Trump White House“ от Майкъл Улф, посветена на Доналд Тръмп и неговата администрация.

„Би било чудесно, ако 10 процента от хората, които искат да прочетат книгата за Тръмп, случайно си купят моя роман“, написа Гроф в своя Twitter акаунт.

На следващия ден авторката намекна за прилика не само в заглавията, но и в главните герои на двете издания: „Няма нужда да ме наричате пророк или нещо подобно, но книгата ми за нарцисист, който се радва на незаслужени привилегии, се появи на пазара още през 2015 г.“

Заглавието на творбата на Лорън Граф е много близко до заглавието на книгата на Майкъл Улф, но военната историческа творба от 2008 г. „Fire and Fury: The Allied Bombing of Germany, 1942-1945“ може да бъде объркана още по-лесно.

И точно това се случва – книгата на Рандъл Хансен попадна в три от бестселъровите списъци на Amazon.

„Не съм сигурен в каква степен това се дължи на грешка и доколко този нов интерес е реален. Може би ще има върнати бройки“, признава нейният автор.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори