Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

com

„Манифест на комунистическата партия” като графичен романНезависимото лондонско издателство SelfMadeHero ще отбележи 200 години от рождението на Карл Маркс с графичен роман – адаптация на „Манифест на комунистическата партия”.

Книгата ще бъде създадена от карикатуриста на Guardian Мартин Роусън.

„В днешния свят на резки политически и социални промени, 50 години след бунтовете през май 1968 г., революционният памфлет на Маркс и Енгелс си остава една от най-влиятелните и четени книги по политическа теория.

Мартин Роусън използва своите рисувателни умения и находчивост в тази жива адаптация, която е язвително въведение в комунизма и ярко обяснение на неговите цели”, коментират издателите от SelfMadeHero.

Управляващият директор на издателството Ема Хайли добавя: „2017-а беше необикновена година за SelfMadeHero. Отпразнувахме нашата десета годишнина и някои от нашите издания пожънаха огромен успех – като „Nick Cave: Mercy on Me” и „The Corbyn Comic Book”.

Този септември пък беше най-успешният месец в нашата история и гледаме с нетърпение към следващата година, когато очакваме изключителната адаптация на „Манифест на комунистическата партия” и някои творби на английски комикс таланти”.

Графичният роман на Мартин Роусън ще бъде издаден през май.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори