Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Маргарет Атууд

Маргарет Атууд не спечелила много от сериала „The handmaid’s tale“Маргарет Атууд разкри, че приходите от изключително успешния сериал по нейния роман “The handmaid’s tale“ не са достигнали до нея, тъй като е продала филмовите права преди близо 30 години.

Един от най-хитовите сериали за изминалата година бе отличен с четири награди „Еми“, а едноименната книга отчете рекордни продажби.

„Продадох правата на MGM през 1990 г., за да направят филм по книгата. След това те ги продадоха на телевизионната компания Hulu, която направи сериала. Не бях в позицията да преговарям. Наеха ме за консултант, но за това не получих много пари. За сметка на това обаче продажбите на романа доста се засилиха“, споделя тя.

Маргарет Атууд обаче едва ли е за оплакване, защото вследствие на успеха на сериала тя е най-продаваният автор във Великобритания за изминалата година…

Пред септември 2016 г. 78-годишната канадска писателка продаде на MGM филмовите права на предпоследния си роман – “The heart goes last“ от 2015 г.

Маргарет Атууд превзема телевизионния екранВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори