Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

short

Улични автомати предлагат безплатни историиEдно от най-неприятните неща за всеки любител на книгите е да осъзнае, че е забравил да си вземе нещо за четене.

Обаче вече има решение и за тях – иновативни литературни диспенсъри предлагат кратки истории само с натискането на един бутон. При това съвсем безплатно.

Замислени от издателство Short Editions, тези машини предлагат случайни истории и поеми, сътворени от писателите на издателската къща. Читателите имат възможност и да избират между четива за една, три или пет минути, което в днешния забързан живот е особено ценно.

Първият подобен автомат се появява във Франция през 2015 г. и оттогава броят им расте постоянно. Там вече има над 100, в САЩ са около 30, като може да бъдат открити и в някои други държави.

Според уебсайта на издателството литературните диспенсъри (всеки на стойност 9200 долара) са били създадени, за да подобрят грамотността, да стимулират четеното и писането, както и да насърчат креативността.

„Идеята ни е да направим хората щастливи. Светът, в който живеем, е прекалено мрачен“, споделя Кристан Лирой от Short Editions.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори