Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

мобилни библиотеки

Мобилни библиотекиКараваните, които предлагат разнообразни бургери, са все по-често срещани в големите градове. Може ли да си представите на мястото на всичката тази храна да има книги?

Точно това правят за своите общини Тейлор Молинаро от Потсбъро, Тексас, и Хилари Кейт от Санта Клара, Калифорния. Самите те са шофьори на мобилните библиотеки.

Тейлор, която работи в местната библиотека, е обмисляла идеи как да направи книгите достъпни за всички желаещи: „Хората постоянно говорят по телефоните си или са вторачени в екраните на своите компютри. Никой не чете, а би трябвало“.

mobile2

Затова, когато се появява възможност за държавен заем на стойност 3 хиляди долара, тя изобщо не се колебае и се заема с реализацията на идеята си.

Молинаро кара библиотеката до местното средно училище, както и на различни общински събития, улични изложения, като децата могат да си вземат книги за четене, а след това да ги върнат и да си изберат нови.

Малко на запад пък може да попаднете на книжния автомобил на Хилари Кейт – директор на библиотеката в Санта Клара.

„Тази мобилна библиотека ще обогати живота на нашите жители и ще бъде лесен вход за хората с по-ниски доходи и за емигрантите до свят на четене, знания и информация“, коментира асистентът Пол Симс.

В Санта Клара проектът е реализиран по-бавно, тъй като и заемът е бил по-голям. Сега обаче те разполагат с атрактивен бус, който побира много книги.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори