Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

панаир на книгата

Над 200 издателства на Панаира на книгата45-ото издание на Софийския международен панаир на книгата бе открито в Централното фоайе на НДК. В официалната церемония се включи и Софийският духов оркестър с диригент Юли Дамянов.

Тази година в събитието, което ще продължи до 17 декември на шест етажа в НДК, участват повече от 200 издателства от страната и чужбина.

Любителите на литературата ще могат да се насладят на изключително наситена съпътстваща програма, която включва премиери на най-новите книжни заглавия у нас, десетки срещи с български и чуждестранни автори и издатели и т.н.

Паралелно с Панаира на книгата в НДК ще се състои и петото издание на Софийския международен литературен фестивал.

Всяка година събитието има международен фокус, като тази година то ще представи литературата на Вишеградската четворка – Полша, Словакия, Унгария и Чехия. Участие във форума ще вземат 12 чуждестранни писатели.

В програмата ще се включат и повече от 60 български автори и 21 модератори. Освен срещи с тях са предвидени обзорни дискусии, изложби, литературен конкурс за студенти, богата детска програма, съпътстващи събития и др.

Повече информация за фестивала може да намерите тук.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори