Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Даян Лейк

Най-младият член на „Семейство Менсън” разказва своята историяАмериканският престъпник Чарлс Менсън, който бе осъден на доживотен затвор, е починал на 83-годишна възраст в неделя.

Съвсем скоро на книжния пазар се появи автобиографията на Даян Лейк „Member of The Family”. На 14-годишна възраст тя става едно от момичетата на Чарлс Менсън, а на 17 помага той да бъде пратен в затвора.

Нейното име може да не е известно колкото това на лидера на окултната група „Семейство Менсън” през 60-те години на миналия век, но историята й е не по-малко шокираща.

„Бъдещето ми щеше да се срине под натиска на предишния ми живот и срама, който крия от години. Сега съм готова да разкажа на моите деца какво наистина се случи през тези две коварни години в Калифорния”, споделя тя пред Newsweek.

Чарлс Менсън е бил харизматичен лидер, който е убеждавал много жени да извършват жестоки и странни деяния, за да поставят началото на расова война, наречена от самия него „Helter Skelter” (израз, който е заимстван от едноименната песен на The Beatles).

Въпреки че често е определян като сериен убиец, Менсън всъщност никога не е извършвал убийство. За сметка на това обаче през 1969 г. е накарал своите последователи да убият седем невинни души, сред които Шарън Тейт (съпруга на Роман Полански), която е била бременна в осми месец.

През 1971 г. е признат за виновен и получава смъртна присъда, която впоследствие е променена на доживотен затвор.

Първоначално Даян Лейк изобщо не е подозирала за истинската същност на Менсън. Тя става негов фен, след като се среща с него за първи път и описва преживяването като „магия”. Постепенно обаче мнението й започва да се променя…

„Чарли притежаваше умението да намери смисъл в безсмислието. Той беше хамелеон и по този начин успяваше да открие слабостите у хората. Искаше да научи и нас на същото”, разказва тя.

Лейк не участва в ужасните убийства през 1969 г. и на 17-годишна възраст се превръща в основен свидетел в делото срещу Чарлс Менсън. Нейните показания оказват голямо влияние върху крайния резултат от процеса.

Въпреки че не получава никаква присъда и се връща към нормалния живот, Лейк се чувства обладана от Менсън до ден днешен.

Разказвайки своята история в „Member of The Family”, тя се надява най-сетне да скъса с оковите на миналото.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори