Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Моята любима книжарница

Оспорвана надпревара в битката за „Моята любима книжарница“ 

Второто издание на конкурса „Моята любима книжарница” е към своя край и „битката” между книжарниците от цялата страна става все по-оспорвана. До 11 декември включително всеки, който не е гласувал, може да го направи в сайта на „Всичко за книгите”: www.vsichkozaknigite.bg.

Остават по-малко от десет дена преди финала на надпреварата, статистиката показва, че голяма част от книжарниците в челната десетка са различни от миналата година. „Нашите наблюдения са, че силно влияние върху броя на гласовете оказват усилията на книжарите – информирането на хората за конкурса и приканването на клиентите да ги подкрепят в надпреварата. Предполагаме, че тези книжарници, които не са били удовлетворени от резултатите миналата година, сега са по-активни и това води до промяната в класирането”, споделят от организаторите.

„От друга страна, тези книжарници, които са били сред първите миналата година, също са амбицирани да запазят позициите си.

Оставащото време е напълно достатъчно да се промени ходът на гласуването”.

След силното начало на конкурса, когато за първите три дни своя глас са дали близо 2000 човека, активността продължава да е висока. „Първоначално най-голяма активност имаше в София, Варна, Пловдив и Стара Загора, но постепенно гласовете за книжарници в по-малки населени места стават все повече.

Резултатите от миналата година доказват на книжарите от градовете в страната, че могат успешно да се представят в конкурса. В момента на челните десет позиции има пет книжарници от София и пет от страната”.

Наблюдава се и засилена активност от страна на книжарниците, които са част от вериги. В първите двайсет позиции те имат превес.

„В градовете, в които има повече книжарници – независими и част от вериги, разликата в гласовете е минимална. Затова сме в очакване на обрати в класирането на финалната права.”

Основен партньор на конкурса „Моята любима книжарница” е НДК и Литературен клуб „Перото”. Голямата награда за книжарницата победител – уикенд за двама в Рим, е осигурена от туристическа агенция „Loyal Travel”. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване“ към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори