Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

writer-a-645x363

Пет града в Щатите, подходящи за писателиНе всички градове са създадени еднакви. Някои са по-подходящи за творчески процеси от други. Ако се чудите къде да се преместите, за да намерите спокойствие и вдъхновение, за да развивате творчеството си, то имайте предвид следните няколко града. И въпреки че всички те се намират в САЩ, нека това да не ви спира да търсите правилното място за разгръщане на таланта си – все пак вдъхновението няма граници.
Остин, Тексас
„Странността” е едно от качествата на този град, осъзнато и усвоено от жителите на Остин, чийто лозунг е „Бъди необикновен!”. Слоган, възприет както от артистичните натури на тексаския град, така и от местните предприемачи. Няма да се учудим, ако сигурно вече искате да се преместите там! Добре де, ако имате нужда от още убеждаване, нека ви разкрием, че Остин е един от по-евтините градове в Щатите, що се отнася до стандарт на живот, а също така има и страхотна музикална сцена и жители, които ценят храната много високо! Музикалните фестивали като „South-by-Southwest” и „Austin City Limits” вдъхновяват и подтикват към творчество.
Чарлстън, Южна Каролина
Хората често подценяват Южна Каролина заради статуса ѝ на един от „транзитните“ щати. Едно от най-хубавите неща на щата е, че му липсва забързания начин на живот на други големи градове. Наемите там са страшно ниски, атмосферата е много приятна и има фокус върху природата, така че човек несъмнено би се загубил в креативния си поток. Не подценявайте Чарлстън в търсенето си на тишина и спокойствие.
Портланд, Орегон
Градът може би си пада една идея по-хипстърски, но това не бива да ви спира. Прогресивната култура е основа за развитие на какъвто и да е креативен подход, към който се стремите. Да, наемите са малко по-високи, но ако можете да си позволите да живеете там, Портланд е идеалното място да дадете ударен старт на началото на кариерата си.
Чатануга, Тенеси

Четвъртият по големина град в щата Тенеси заема и четвъртото място в нашата кратка класация. Също както Чарлстън, Тенеси има статус на „транзитен“ щат. Проектът, който тече в момента там, с име „Artspace and Artsbuild” има за цел да вдъхне живот на стари сгради и да ги превърне в арт студиа. Може би сега е моментът да се преместите на приземния етаж в подобна сграда и да развихрите фантазиите си!
Ашвил, Северна Каролина
Още едно сравнително евтино за живот градче, което осигурява достъп до ярко и колоритно общество, е Ашвил. Често хората го наричат „Портланд на Юга“ заради огромния брой хипстъри, които живеят в него. В града има внушителна музикална сцена, която си е спечелила титлата на „евтината световна столица на блуграса“.
Източник: TRRВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори