Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

безплатни книги

Писатели възроптаха срещу сайт за безплатни книгиПисатели като Филип Пулман и Робин Стивънс са бесни на сайт, който предлага онлайн техните книги нелегално.

OceanofPDF.com дава възможност на всеки да си свали безплатно бестселърови заглавия. На самия сайт неговите създатели са написали, че тяхната мисия е да направят знанието и информацията „безплатни и достъпни за всеки навсякъде по света“.

„Има развиващи се държави, в които не е никак лесно да купиш любимите си книги. Освен това Amazon не доставя до много държави и не всеки има финансовата възможност да си пазарува неща от интернет“, допълват те.

Някои писатели вече открито възроптаха среща сайта. Филип Пулман дори им изпрати съобщение в Twitter: „Моля, покажете ми споразумение с моите издатели или с моя агент, или пък с мен, което ви позволява да разпространявате книгите ми безплатно“.

Когато е бил потърсен от The Bookseller, Никълъс Лиам от OceanofPDF споделил, че не е решил дали да свали сайта, или не. Той все пак казал, че се надява да го задържат активен колкото е възможно повече.

„Ние сме малък екип от четирима души, които правят всичко сами. Просто изпълняваме заявки на потребителите. Когато получим мейл от някого, който не може да си позволи или не може да намери дадено заглавие в библиотеката, или го е изгубил, се опитваме да го намерим и да го качим, така че за в бъдеще и други хора да имат достъп до него.“

Лиам добавя, че няколко автори са изпратили свои книги с молба да бъдат качени на сайта, за да получат читателски ревюта и по-голяма популярност.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори