Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Джеймс Дашнър

Писателят Джеймс Дашнър остана без издателиАвторът на поредицата „Лабиринтът“ Джеймс Дашнър вече няма да бъде издаван от английските издателства Chicken House и Sweet Cherry Publishing заради обвинения в сексуално посегателство.

Новината за това дойде ден след като американският му издател – Penguin Random House, се отказа от него, а агентът на писателя го напусна преди седмица.

„Използвах последните няколко дни за самоанализа – да се опитам да разбера до колко съм бил част от проблема. Мисля, че съм бил. Не съм уважавал и разбирал напълно границите.

Искрено мога да заяви, че никога не съм имал за цел да нараня някой умишлено. Дълбоко съжалявам обаче за засегнатите хора“, написа Дашнър в своя акаунт в Twitter.

Писателят бе обвинен в сексуално посегателство от няколко души в коментари в американския сайт The School Library Journal на 11 февруари.

От Chicken House обявиха, че няма да издават повече книги на Джеймс Дашнър, а от Sweet Cherry Publishing са взели решение да оттеглят подкрепата си и да прекратят промотирането на поредицата „The 13th Reality“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори