Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Питър Уотс

Писателят Питър Уотс пристига в БългарияПитър Уотс – една от съвременните звезди на научната фантастика, ще гостува в България. Той ще изнесе лекция в в рамките на форума за популярна наука Ratio, който ще се проведе на 10 юни в Sofia Event Center.

Още през 80-те години на миналия век Уотс завършва магистратура по океанология, а в началото на 90-те защитава докторска титла в областта на зоологията и екологията. Интересите му в морската биология и в когнитивната психология обаче постепенно изместват професионалния му фокус и го насочват към писането.

У нас е известен с две от най-важните си книги – романa „Слепоглед“ и сборника „Отвъд разлома“.

Извън сферата на науката и на фантастика Питър Уотс е активен лектор – именно в качеството си на такъв той ще посети България, за да говори за някои от най-контраинтуитивните открития около същността на съзнанието.

Те се простират от насекоми, които се разпознават в огледалото, до хора, които, без да съзнават, карат до другия край на града, извършват убийство, почистват уликите и се прибират вкъщи. Основна част от темата ще са интерфейсите за връзка мозък-мозък, като ще стане дума и за нашумялата вече покрай Илън Мъск технология Neuralink.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори