Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Лили Коул

Писател напусна „Обществото Бронте“ след избора на Лили Коул за негов патронЕксперт по творчеството на сестрите Бронте напусна организацията „Обществото Бронте“, след като за неин патрон бе назначен супермоделът Лили Коул.

30-годишната британка бе избрана за творчески партньор по случай 200-годишнината от рождението на Емили Бронте.

Ник Холанд – бивш активен член на „Обществото Бронте“ и автор на книги за трите сестри, разкритикува остро това решение, заявявайки, че то е продиктувано единствено от желанието на организацията да бъде „модерна“ и „да привлече по-млада публика“.

„Какво ли би си помислила Емили Бронте, ако разбере, че ролята на организатор на нейния юбилей е поверена на супермодел? Всички знаем отговора“, написа той в своя блог.

Той добави и че ще продължи да посещава Музея на сестрите Бронте, но няма как да продължи да бъде член на дружество, чиито лидери имат коренно различни виждания от неговите.

„Най-добре е да напусна организацията сега, преди да са обявили Джеймс Кордън за творчески партньор за 2019 г., когато ще бъде почетен Патрик Бронте, или пък през 2020 г., когато Рита Ора ще е организатор на честванията, посветени на Ан Бронте“, иронично добавя той.

Говорителката на „Обществото Бронте“ също взе отношение по темата: „Членовете на фамилия Бронте бяха пионери и една от задачите на организацията ни е да поддържа интереса към техния живот и творби в съвременното общество. Иновативните проекти на Лили Коул в литературата и околната среда чудесно прилягат на Емили и вярваме, че ще допринесат с една свежа перспектива за празненствата през 2018 г.“

Задава се сериал за сестрите БронтеВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори