Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Зодиак

Писател твърди, че серийният убиец Зодиак е… баща муНова книга, в която инженер твърди, че е идентифицирал серийния убиец Зодиак в лицето на своя баща, предизвиква истинска буря в Америка. Изданието превзема класациите и провокира преразглеждане на все още неразкритите убийства.

Убиецът, който добива популярност с прякора Зодиак, е свързван със смъртта на петима души в Калифорния в края на 60-те години на миналия век. Той се подиграва на полицията и пресата с писма, в които се хвали с убийствата, както и с кодирани съобщения, които по думите му съдържат улики за неговата самоличност.

Той все още не е открит, въпреки че през годините се появяват различни версии за това кой е той всъщност.

В своята книга „The Most Dangerous Animal of All“ електроинженерът Гари Стюарт разкрива как е стигнал до извода, че Зодиак е неговият биологичен баща.

Стюарт, който е осиновен, назовава търговецът на редки книги Ърл Ван Бест Джуниър като незаловения убиец. В интервю за списание People той добавя, че жертвите приличат на майка му, че има връзка между отпечатъците на Ван Бест и тези на едно от местопрестъпленията и че Зодиак и баща му имат напълно еднакъв почерк.

„Това е последното нещо, което исках да разбера – повярвайте ми. Надявам се, че това ще сложи някакъв край за семействата на жертвите на баща ми“, споделя Стюарт пред People.

Той е подал сигнал и в полицията, откъдето заявиха, че „детективите от отдел „Убийства“ несъмнено ще му обърнат внимание“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори