Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Пролетният базар на книгата

Пролетният базар на книгата започна днес в НДКОт днес, 28 май, до 2 юни в НДК се провежда Пролетният базар на книгата. Той беше открит днес в присъствието на министъра на културата Боил Банов и кметицата на София Йорданка Фандъкова. Официалната церемония в Мраморното фоайе беше съчетана с откриване на изложбата „Любен Зидаров. Илюстраторът“. Изложбата, чийто куратор е Филип Зидаров, представя пред публиката резултата от седемдесет години изключително богата творческа дейност в областта на визуалното композиране на книгата. Сред кориците, които ще бъдат изложени, ще откриете много емблематични произведения на детската класика като „Приказки на Шехерезада”, „Островът на съкровищата”, „Андерсенови приказки”, „Том Сойер” и много други.

В речта си Йорданка Фандъкова спомена, че по официални данни от началото на годината до днес издателите са продали над 4 млн. книги. Боил Банов подчерта, че най-важното в днешния свят е четенето. Кратко, но емоционално, беше изказването на Велизара Добрева, председател на УС на АБК.

Паралелно с книжното изложение ще се състои второто издание на Международния литературен фестивал за деца и младежи. Цялата богата програма на фестивала може да намерите тук.

Книгите царуват в НДК тази седмица. Време е за Панаир!Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори