Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Оуен и Стивън Кинг

Рамо до рамо със Стивън Кинг (втора част)Рамо до рамо със Стивън Кинг – първа част

Оуен винаги е пишел истории. Майка му Табита също е писателка, а той започва с творчеството на баща си още на 9-годишна възраст. „Родителите ми имаха максима: ако можеш да четеш нещо, давай“, спомня си Оуен.

„Баща ми и майка ми се оттегляха в офисите си всяка сутрин и пишеха в продължение на 7 часа. Това ми изглеждаше като най-ужасната професия. Сериозно се съмнявах, че искам и моят живот да се развие в тази посока“, признава той.

С годините обаче започва да гледа по друг начин на нещата и постепенно се убеждава, че всъщност точно това е пътят, по който иска да поеме. Учи креативно писане, след което преподава.

Оуен издава сборника с разкази „We’re All in This Together“ и романа “Double feature”. „Не продадоха милиони бройки, но бях много доволен“, споделя Оуен.

Неговият брат Джо също е писател, който обаче решава да публикува своите творби под името Джо Хил. Впоследствие феновете разкриват, че е син на Стивън Кинг.

Оуен решава да не използва псевдоним, поради което интересът към него е огромен. „Мислех си, че хората ще хвърлят един поглед и ще си кажат: „Той се вълнува от семейни комедии и е съвсем различен“. Надявах се да мина под радара. Бях наивен“, признава Оуен.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори