Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

световен ден на книгата

Световният ден на книгата отбелязан с рекорд на ГинесКниготърговци, библиотекари и автори от Обединеното кралство се събраха и отбелязаха заедно Световния ден на книгата. Празникът бе честван на 3 март с различни събития.

Ентусиасти от цялата страна взеха участие във викторина и записаха най-добро постижение в „Книгата за рекорди на Гинес” за най-много хора, едновременно участвали в литературна викторина.

untitled

Организаторите на събитията за Световния ден на книгата съобщиха, че 6 388 деца и възрастни от 62 училища, библиотеки, книжарници и издателства са участвали във викторина за детски книги и са подобрили предишния рекорд от 2 679 човека.

Един от организаторите сподели: „Бях впечатлен, че толкова организации се събраха заедно, за да ни помогнат да подобрим нашия рекорд. Всички обичат викторини, беше страхотно да се види как деца и възрастни работят в отбори, като споделят своето знание и най-вече се забавляват с книги.“

Крейг Глендей, представител на „Световните рекорди на Гинес”, също не скри вълнението си: „Нищо не ни прави по-щастливи от това да видим деца и пораснали книжни плъхове, обединени от любовта към четенето и от желанието си да поставят нов световен рекорд. Искрени поздравления за Световния ден на книгата! За всички, взели участие в литературната викторина, това е фантастично постижение.“

Друга инициатива по повод Световния ден на книгата също събуди огромен интерес. Книготърговци от цяла Великобритания предлагаха избрани заглавия на цена от 1 паунд срещу специален жетон. Така бяха продадени 14 милиона книги на деца и тийнейджъри в цялата страна.

Източник: The BooksellerВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори