Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Тъмната кула

Стивън Кинг коментира провала на адаптацията на „Тъмната кула”С приходи от 441 милиона долара за първите три седмици „То” се превърна в най-успешния хорър филм в историята на Америка. Вече е ясна и премиерната дата на втората част – 6 септември 2018 г.

Междувременно Стивън Кинг коментира защо другата нова адаптация на негово произведение – „Тъмната кула”, бе приета толкова противоречиво от публиката и критиците:

„Най-голямото предизвикателство бе да се направи филм, базиран на наистина дълга поредица от книги – около 3000 страници. Другият основен проблем бе решението филмовата адаптация да бъде позволена за деца над 13 години, при положение че книгите са изключително брутални и представят агресивното поведение по много изразителен начин”.

Според него това ограничение е трябвало да се преодолее по някакъв начин, като той все пак смята, че сценаристът Акива Голдсман се е справил с чудесно с това да избере централна част от книгата и да я превърне в един добър филм.

Наскоро режисьорът на „Тъмната кула” Николай Арсел потвърди, че се работи по телевизионния сериал, който е планиран като продължение на филма.

Режисьорът на „То“ вече обмисля нов филм по Стивън КингВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори