Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Иън Макюън

Три филма по романи на Иън Макюън излизат тази есенЕкранизации на три романа на Иън Макюън – „Законът за детето”, „На плажа Чезъл”, „Дете във времето”, ще се появят в следващите седмици.

Писателят лично е адаптирал сценариите на първите два филма, като премиерите им ще бъдат на провеждащия се в момента филмов фестивал в Торонто.

В „Законът на детето” Ема Томпсън влиза в ролята на съдия Фиона Мей. Тя трябва да се заеме със спешния случай на момче, което страда от левкемия, но отказва медицинско лечение поради религиозни причини. Стенли Тучи ще се превъплъти в образа на съпруга на Фиона, който става свидетел на това как този случай промени целия живот на жена му.

Режисьор на продукцията ще бъде Ричард Айър, който е познат от работата си по „Записки по един скандал”.

На плажа Чезъл” ни връща в Англия през 60-те години на миналия век. Едуард и Флорънс току-що са се оженили и отиват да прекарат първата си брачна нощ в хотел на брега на морето. Двамата имат различен социален произход и различни интереси, но са млади, влюбени един в друг и… девствени.

Режисьор на филма е Доминик Кук – бивш артистичен директор на театър “The Royal Court”.

„Имах привилегията да работя заедно с тези двама надарени режисьори и съм много развълнувам от това, което постигнахме заедно”, споделя Иън Макюън.

Дете във времето” пък е първи проект на продуцентската компания на Бенедикт Къмбърбач SunnyMarch. Популярният актьор е и в главната роля във филма, който ще направи премиерата си по BBC1 тази есен.

Историята в него разказва за детския писател Стивън Луис. Една събота сутрин отива с тригодишната си дъщеря Кейт на пазар в близкия супермаркет. Кратко разсейване от негова страна и дъщеря му изчезва…Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори