Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

списание

Факултетът по славянски филологии с ново научно списаниеНа патронния празник на СУ „Св. Климент Охридски“, 25 ноември 2015 г., бе представен първи брой на „Филологически форум“ – новото списание на Факултета по славянски филологии.

Повод за появата на научното издание е провелият се миналата година Международен филологически форум за студенти и докторанти. Форумът предизвика голям интерес сред студентите и специалистите в областта. В рамките на 4 дни над 200 участници представиха своите доклади и научни разработки. Интересът към това събитие е резултат от голямата необходимост на младите хора от подобни научни списания и води до идеята за появата на изданието. Една година по-късно „Филологически форум“ е вече по книжарниците.

Новото списание за литература, култура и език е предназначено за студенти, докторанти, млади учени, литератори, преподаватели и  всички останали читатели с интереси и отношение към литературата и езика. Форматът на списанието е пряко ангажиран с инициативите и текстовете  на студентите и докторантите. Предвижда се на страниците на „Филологически форум“ да се представят защити на магистърски тези, докторски разработки, дейности и проекти с участието на студентите, рецензии на новоизлезли книги на преподаватели и студенти, интервюта с изявени български учени, както и с публични личности, завършили Факултета по славянски филологии.

Списанието ще излиза два пъти в годината и ще бъде достъпно в книжарниците на Софийския университет, „Български книжици” и „Нисим”.

Източник: Факултет по славянски филологииВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори