Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

филми по книги

Филмите по книги са по-успешниФилмите, базирани на книги, печелят 44% повече приходи в боксофиса във Великобритания и 55% повече по света в сравнение с тези по оригинален сценарий.

Изследването на Publishers Association, озаглавено „Publishing’s contribution to the wider creative industries“, показва недвусмислено „превъзходството“ на филмите, създадени по литературни произведения.

Докладът от 21 страници изследва и какъв критически и комерсиален успех има една книга, когато е адаптирана за големия екран, за сериал или за театър,

Проучването е показало, че филмите по книги са спечелили с 5,4 млн. британски лири повече във Великобритания и с 68 милиона по света в сравнение с останалите продукции.

Междувременно 43% от 20-те най-успешни филмови творби във Великобритания между 2007 и 2016 г. са базирани на книги и още 9% на комикси.

Според доклада една от причините за това е, че филмите „използват популярността“ на бестселърови или много популярни литературни произведения с голяма публика.Освен това филмите, които са адаптации на книги, обикновено притежават по-богати и добре развити истории, се отбелязва в проучването.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори