Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

frederik

Фредерик Форсайт спира с трилърите 

След десетки романи и около 70 милиона продадени бройки британският писател Фредерик Форсайт заяви, че спира да пише трилъри, тъй като според жена си вече не може да пътува до рискови места.

„Уморен съм от това и не мога просто да седна вкъщи, за да напиша малък приятен романс от моето проучване”, заяви 78-годишният автор, който в своята автобиография разкри, че в миналото е работил за МИ-6 (Службата за външно разузнаване на Великобритания – бел. ред.).

„Нямам какво повече да кажа”, заяви Форсайт, който се присъединява към агенция Reuters през 1961 г. и започва кариерата си като писател през 70-те години на миналия век.

След последното му пътуване в Сомалия – като част от подготовката на романа „Набелязаните” (2013), жена му се обръща към него с думите: „Прекалено си стар вече, тези места са страшно опасни, а ти не си толкова подвижен както преди”.

Форсайт, който през целия си живот е използвал пишеща машина, сподели, че е опитал да направил онлайн проучване за Сомалия, но е останал „много неудовлетворен” от резултатите.
„Имаше някаква статистическа информация за Сомалия, но не и това, което аз търсех – атмосферата”, спомня си той.

Писателят каза, че автобиографията „The Outsider: My Life in Intrigue” е била неговата лебедова песен.

След своето оттегляне от художествената литература Форсайт планира да се фокусира върху кампания за подкрепа на Александър Блекман – войник от Кралската пехота на Великобритания, който бе осъден на доживотен затвор за убийството през 2011 г. на ранен афганистански боец.

Източник: GuardianВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори