Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Халед Хосейни

Халед Хосейни с книга, посветена на бежанцитеИздателство Bloomsburry е купило правата за най-новата творба на Халед Хосейни – „лирична и много затрогваща история“, озаглавена “Sea Prayer”.

Книгата ще бъде издадена през август, за да отбележи три години от смъртта на 3-годишното сирийско момченце Айлан Кюрди, което се удави през 2015 г. в опит да стигне до Европа в разгара на бежанската криза.

Написана под формата на писмо, “Sea Prayer” е посветена на размислите на баща, който бди над 3-годишния си спящ син по време на опасно пътуване в морето. Романът прави и равносметка на техния живот в Хомс, Сирия, преди войната и описва как техният дом се превръща в смъртоносна военна зона.

„Живеем във времена на криза с огромни размери. “Sea Prayer” е опит да се отдаде почит на милионите семейства като това на Айлан Кюрди, които са били разбити и прогонени от родината заради войната“, сподели Халед Хосейни.

Главният редактор на Bloomsburry Александра Прингъл заяви, че издателството се гордее да работи отново с Хосейни, за да създаде „красива книга от неговата лирична и много затрогваща история, която ще бъде оценена от хора на най-различна възраст по целия свят“.

Хосейни ще дари своя хонорар за книгата на Агенцията на ООН за бежанците и на фондацията на негово име, за да подпомогне усилията им за оказване на помощ на бежанци по света.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори