Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Солженицин

Цикълът на Солженицин за Руската революция излиза на английскиФинансиране от анонимен дарител ще позволи издаването за първи път на английски език на цикъла от романи за Руската революция на Александър Солженицин. Тези творби бяха „неговата мисия в живота”, споделя синът на съветския дисидент – Стефан.

По неговите думи предстоящият превод покрива „сърцето на Руската революция: сгромолясването на хилядолетната монархия в Русия”.
„Война, затвор, лагери, оцеляване при напреднал стадий на рак и неговата битка да разкаже историята на Гулаг се преплитат, но не го спират да изпълни мисията на живота си”, коментира Стефан.
Шестте предстоящи книги са част от многотомния опус на Александър Солженицин за Руската революция, озаглавен “The red wheel”.

„Много читатели знаят, че Солженицин е бил пратен несправедливо в затвора от комунистическия режим и е писал за лагери, които са резултат от революцията. Малцина обаче са наясно, че той е посветил своя живот да изследва самата революция и причините за нея”, добавя синът му Стефан.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори