Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

Чък Паланюк

Чък Паланюк е пред фалитАвторът на „Боен клуб“ Чък Паланюк сподели, че е „близо до фалит“, след като стана ясно, че счетоводител, който е работил за неговата литературна агенция, е арестуван за присвояване на 3,4 млн. долара.

Срещу Дарин Уеб, служител в Donadio and Olson, бе повдигнато обвинение, че е използвал за лична изгода средства на агенцията и нейните клиенти.

Във видео интервюта той е признал, че е подготвял месечни финансови отчети и е изпращал мейли до клиентите на фирмата, „които са съдържали фалшива и подправена информация с цел да осъществи кражбата и да се размине безнаказано“.

Чък Паланюк заяви, че от няколко години неговите доходи драстично са намалели. Той е отдавал това обаче на различни фактори, включително пиратството и проблеми със своето издателство.

Наскоро популярният автор разкри, че плащания за негови книги, включително „Боен клуб 2“, сякаш никога няма да пристигнат. Писателят дори предположил, че парите са били откраднати, но си казал, че „трябва да е луд“.

Чък Паланюк сподели, че тази „верига от събития“ го е довела почти до фалит, но е разбрал, че е богат на приятели и читатели, които са му оказали голяма подкрепа.

„Негативният аспект е, че съдебният процес ще бъде дълъг, а възмездието – неясно. Положителното е, че не съм луд. Нито пък сам“, коментира Чък Паланюк.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори