Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

нобелова награда

Ще връчат ли Нобелова награда за литература през 2018 г.?Нобеловата награда за литература може и да не бъде връчена тази година заради секс скандала, който разтърси Шведската академия – институцията, която определя престижното отличие.

В края на миналата седмица се е състояла среща на членовете на организацията, на която обаче не е се е стигнало до консенсус. На 3 май предстои нова дискусия.

„Предстои да обявим официално дали ще връчим награда за Нобелова награда за литература тази година или ще я запазим за следващата, което значи, че е възможно да обявим две имена през октомври 2019 г.“, заяви Пер Вестберг, който е начело на групата, която връчва престижните призове.

Всичко това се случва, след като 18 жени обвиниха в сексуално посегателство френския фотограф Жан-Клод Арно, който е женен за поетесата Катарина Фронстенсон – пожизнен член на Шведската академия от 1992 г.

Той бе обвинен също, че е нарушил правилата на институцията, разкривайки предварително имената на предишни носители на награда. Арно отрича всички обвинения.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори