Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

приказка

Бремето да бъдеш различен в съвременния святЕдно малко момче расте без самоличност, но с любящ баща, който не уважава особено закона.Те винаги са в движение, никога не се задържат на едно място задълго и не следват нормите на обществото. Тъй като е рисковано да ходи на на училище, детето получава нетрадиционно образование от баща си. Самият той се стреми това, което ще предаде на сина си, да е коренно различно от това, което той е научил от собствения си баща, проповедник. Животът в движение отнема на малкото момче възможността да създаде трайни приятелства – вместо това свиква с мисълта, че ще му се налага да се разделя с всеки, към който се привърже.

приказка

Десет години по-късно момчето вече е мъж. С фалшиво име и монотонна работа, той неохотно се опитва да живее според правилата на обществото. Но уроците, получени от баща му, не могат просто да бъдат забравени. Той се изправя срещу греховете на баща си и дядо си, защото въпросите за детството на баща му не могат да бъдат оставени без отговор…

Приказка“ е завладяващ и дълбок роман за бремето да бъдеш различен в съвременния свят и отговорността да напишеш историята на собствения си живот.

Но „Приказка“ е и проницателен роман за неразривната връзка между баща и син. С едва доловимо втъкани теми за загубата на невинността, отчуждението и търсенето на идентичност, романът представлява уникално и брилянтно изображение на начина, по който всяко поколение оставя своя отпечатък върху следващите.

Йонас Т. Бенгтсон смайва датската литературна сцена през 2005 г. с дебютния си роман. Критиците го определят като „изключителен нов глас“, а читателите очакват втория му роман с голямо нетърпение. Когато излиза, две години по-късно, той затвърждава необикновения писателски талант на Бенгтсон. Суровият му реализъм и литературната зрялост са впечатляващи. С третия си роман – „Приказка“, той доказва, че е един от най-добрите скандинавски автори. Йонас Т. Бенгтсон е носител на няколко литературни награди. Романите му се радват на голям международен интерес.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори