Най-добрите книжарници в България

Най-добрите книжарници в България

Най-добрите книжарници в България

Ако четеш тази статия, защото се чудиш как да избереш правилната книжарница, то очаквай разочарование. Това е много субективен въпрос и отговора би бил различен за всеки човек. Всички сме различни и предпочитанията ни могат да бъдат коренно противоположни. Няма единствен правилен отговор на въпроса ти, но ето няколко предложения, които биха ти били от полза.

Книжарници Хеликон

Книжарници Хеликон са създадени през 1992г. Като дете на 90-те помня, че това беше едно от любимите ми и интересни места за размотаване. В книжарниците на Хеликон можете да откриете над 40 000 заглавия на български език, както и чуждестранна литература. Хеликон разполага с големи книжарници в София, които ни предоставят възможност да се потопим в морето от книги.

Сайтът http://www.helikon.bg/ е създаден през 1998 година и е от първите електронни магазини в България. Тук можете да откриете голям онлайн каталог, класации и препоръки. 

Книжарница Гринуич

Единствено в София можеш да се насладиш на това уникално по дух и атмосфера място. Тук можеш да се насладите не само на чаша чай или кафе. В книжарница Гринуич ще откриеш любимите книги или да се присъединиш към многобройните събития, които организират. Актуална програма прочети тук

Книжарници Сиела – Най-добрите книжарници в България

Книжарници Сиела отварят врати през 2006г. Освен с голямото разнообразие от книги, при тях можете да откриете и всякакви развлекателни аксесоари: музика, филми, семейни игри, играчки, богат избор на подаръци и канцеларски материали.

Виж Къде да намериш Книжарници Сиела или посети техният онлайн магазин https://www.ciela.com/.

Книжарници Хермес

През последните 10 години Книжарници Хермес се превърнаха в популярна верига у нас. При тях “книга за всеки” важи в пълна сила. Книжарници Хермес са на българският пазар повече от 30 години и са доказали, че разбират българският читател. В каталога им присъстват всички нашумели заглавия, вечни класики, забавни детски четива и занимавки.

Ето Къде можеш да откриеш Книжарница Хермес. А ако искаш да пазаруваш онлайн  на https://hermesbooks.bg/ ще откриеш различни промоции и сезонни намаления. Освен тях, всички предстоящи и нови заглавия на ИК „Хермес“ са с 15% отстъпка.

Книжарници Orange – Най-добрите книжарници в България

Книжарници Orange са сред първите, които идват наум на родителите, които подготвят дете за училище. Наистина при тях ще откриеш на едно място книги, музикални, видео продукти, канцеларски материали ,продукти за офиса и арт материали. Но Orange са дом и на голямо разнообразие книги във всякакви жанрове. Пъстротата от артикули в магазините им ги прави любима дестинация на всяко поколение.

Ето Къде можеш да посетиш вълшебните книжарници Orange Centre. И разбира се техният онлайн магазин https://www.orangecenter.bg/, където можеш да се ровиш с часове.

Книжарници Bookpoint

Влезеш ли в  китните книжарници Bookpoint веднага забелязваш акцента върху книгите. Естествено при тях ще намериш всичко, което предлагат и много други книжарници, като подаръци, игри и канцеларски материали, но това, което грабва окото са рафтовете с заглавия от всички жанрове.

Уникалното на онлайн магазина на https://www.bookpoint.bg/ е, че при тях можеш да поръчаш набелязаното чуждоезиково заглавие без проблем. Изпращаш подробно описание с заглавие, автор и издателство на e-mail: [email protected]. Те ще ти върнат отговор с цената на книгата, начина на плащане и до колко дни биха могли да я доставят от чужбина. 

Най-добрите онлайн книжарници в България

Ozone.bg

Не винаги намирам време да отида до физическа книжарница и на помощ винаги ми се притичват любимите Ozone.bg. Сайта  е създаден през 2008 г., като онлайн магазин, и на него са се предлагали само видеоигри и гейминг аксесоари. Днес в каталога им откриваме книги, пъзели, играчки, аудио, техника, електроника и домашни потреби. Търсиш нещо, тук ще го откриеш.

Симпатиите ми към Ozone.bg са предизвикани от внимателното им отношение към крайният клиент. В пратките много често ще откриеш дребни подаръчета от пакетче дъвки до стикерчета за великденските яйца. Ако ти се наложи да направиш корекция на поръчка от отдела за обслужване на клиенти ще ти помогнат без пуфтене и фасони.

Knigomania.bg

В сайта на Knigomania ще откриете видео трейлъри на книгите издадени от издателството, интересни интервюта и факти от живота на авторите и голямо разнообразие от литература групирана в категории. Много е лесно да се ориентираш по менютата, което прави лесно онлайн пазаруването. В сайта на https://knigomania.bg/ ще намерите всичко от художествена литература до комикси и списания.

Knigomania нямат физически книжарници, но имат обособени щандове в редица големи обекти. Можете да проверите Къде е най-близката до вас.

Това не е пълният списък с книжарници в България, но споменатите имена са се доказали пред читателите в страната. Аз ти препоръчвам да посетиш възможно най-много от тях, преди да си създадеш фаворит. Възможно е дори най-добрата книжарница за теб да не е сред изброените, а да бъде малкото квартално магазинче, където продавачката те кара да се чувстваш най-добре. Всички книжарници и библиотеки заслужават твоето внимание.