Портал за книги, четене и литературна критика.ВСИЧКО ЗА КНИГИТЕ ПОДКРЕПЯ ПРЕДАВАНЕТО "ДЕНЯТ ЗАПОЧВА С КУЛТУРА"

Всичко за книгите

електронни книги

Арно Нури: Електронните книги са глупав продуктИзпълнителният директор на издателската група Hachette изрази недоволството си от електронните книги, определяйки ги като „глупав продукт“.

Пред индийския сайт Scroll.in той прогнозира също, че продажбите им няма да вървят нагоре заради липсата на нововъведения.

Въпреки че неговата компания придоби независимото издателство за електронни книги Bookouture миналата година, той не вижда стойност в тях, тъй като „те са абсолютно същите като печатните, само че цифрови. Няма никаква креативност, подобрение или дигитално преживяване“.

„Мисля, че нивото на продажбите на електронни книги в САЩ и Великобритания може да се промени единствено в отрицателна посока. Причината е ограничението на самия формат. Електронните книги са глупав продукт.

Ние, като издатели, не се справихме добре в това да влезем в дигиталния свят. Опитахме да подобрим и обогатим електронните книги – не се получи. Опитахме с приложения и сайтове със собствено съдържание – имахме няколко успеха наред със стотици провали. Говоря за цялата индустрия. Не се справихме особено добре“, категоричен е Арно Нури.

Той е убеден, че може да се създаде съдържание и дигитални възможности отвъд електронните книги, но издателите и редакторите нямат уменията и таланта за това:

„Те не познават пълния потенциал на 3D и цифровите технологии. През последните 2 години ние купихме три компании за видеоигри, за да привлечем таланти от различни индустрии и да видим дали те могат да са си взаимно полезни. Трябва да предложим различни преживявания на нашите клиенти“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *


Партньори